'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

                                       projecten

 

Letterkundig Museum, Den Haag.

 

Papiria is een tentoonstelling, speciaal gericht op kinderen. In deze interactieve tentoonstelling lopen kinderen door een fictive wereld vol woorden, letters en zinnen.

 

De kinderen kunnen hier hun hart ophalen als het gaat om lezen, maar ook vele spelletjes houden de kinderen bezig. Ze moeten de Inktvraat verslaan, een monster dat alle woorden en letters opeet!

 

Wat heeft Martijn Schutte hier gedaan?

 

Ik heb meegewerkt aan de technische uitvoering van deze tentoonstelling. Van de aanleg van de bedrading voor de honderden RGB-W spots tot het hangen van erco-spots.

 

Martijn heeft hier achtergelaten wat hij het best kan, een technische installatie om trots op te zijn, en een belichting waar je van opkijkt!

 

Met dank aan ontwerper Joost de Beij, en technisch voorman Marc Dresens heeft Martijn hier samen met collega's een prestatie geleverd om trots op te zijn.

 

Papiria!

 

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek