'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

 

                                       projecten

 

Ons Lieve Heer op Solder.

 

Een bijzonder museum in hartje Amsterdam, van buiten een statig grachtenpand, van binnen een prachtige oude kerk.

Het is een katholieke kerk, in het destijds behoorlijk gereformeerde Amsterdam.

In 1578 kwam er een officieel verbod op de viering van de katholieke eredienst, die daarom in het geheim in dit pand werd gehouden.

 

 

Wat doet Martijn in dit pand?

 

Ik verzorg in opdracht van lichtontwerper Joost de Beij, de verlichting in het pand. Een bijzondere klus, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van armaturen die destijds gebruikt werden.

 

Ik elektrificeer de originele lampen (van origine gas of kaarslicht), en zorg voor een waarheidsgetrouw beeld. Ik hang ze op de juiste locatie, waarna het publiek zich echt in een geheime kerk uit de 16e eeuw waant.

 

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek