LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

                    projecten

                              Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

 

De tentoonsteling 'Archeologie van Nederland' in het Rijksmuseum van de Oudheden te Leiden, is ontworpen om de bezoeker door de geschiedenis van Nederland te leiden.

 

De tentoonstellingsontwerper heeft de tijdlijn, zoals deze vaak getekend is in boeken, gerealiseerd. Dit betekent dat de bezoeker langs een levensgroot tijdslint loopt, met hierin teksten en bijbehorende voorwerpen. Op speelse wijze komen zo allerlei vondsten van Nederlandse bodem aan bod.

 

 

Lichtontwerper Joost de Beij heeft hier gekozen voor een belichting waarbij veel met ledtechniek wordt gewerkt. Zo worden bijna alle historische vondsten enkel en alleen door ledlampjes verlicht.

 

Ik heb in deze tentoonstelling alle voorzieningen voor de verlichting aangebracht, gesteld en gekleurd, in samenwerking met Joost.

 

Verder is deze tentoonstelling interactief gemaakt door middel van vele sensoren, beamers en geluidseffecten.

theater & belichtingstechniek

 'Kleur is de verwondering van het licht'

theater & belichtingstechniek