'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

                                       projecten

 

 

Dit project betrof een ruitervereniging in Oud-beierland.

 

"Het hippisch centrum hoeksche waard" wilde met de viering van hun 35 jarige bestaan groots uitpakken. De piste waar de paarden & hun ruiters hun kunsten lieten zien was mooi aangekleed, en ook het licht moest natuurlijk professioneel worden aangepakt.

 

Speciaal voor deze unieke dag heeft Universal licht & geluid een complete technische instalatie geinstaleerd, inclusief agregaat.

 

Martijn heeft het lichtplan gemaakt, en heeft met eigen lichtcomputer de show van passend & spetterend licht voorzien.

 

Een bijzondere klus, met zijn eigen bijzondere uitdagingen. Want hoe maak je een spannend beeld, zonder dat de paarden op hol slaan?

 

Het was dan ook zaak om creatief te zijn, en met bijzondere oplossingen te komen. Al met al een leuk weekend, met een mooi resultaat!

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek