'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

                                       projecten

 

de tentoonstelling naturalia, in NCB Naturalis, toont vele opgezette skeletten van dieren en alcohol preparaten. met deze tentoonstelling wil naturalis het publiek laten zien hoe de kijk van ons als mens, tegenover de natuur om ons heen is veranderd in de jaren.

 

zo loopt het publiek door 3 verschillende delen van de tentoonstelling, waar elk een duidelijk omslag punt van ons beeld & de manier waarop we de natuur laten zien.

 

de 3 verschillende delen in de tentoonstelling worden voornamelijk door licht benadrukt. de tentoonstelling is 1 geheel, alles staat in dezelfde ruimte. de truc is dan ook om met licht de bezoeker te laten zien dat hij in een ander deel terecht gekomen is.

 

buiten deze eis, moest er natuurlijk ook een degelijk lichtbeeld komen, wat je intresse trekt, en objecten tot leven brengt. de vele objecten zijn tot leven gebracht met halogeenspots & subtiele gobo's.

 

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek