'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

                                       projecten

 

Het Noord-Brabantsmuseum Den Bosch.

Met de complete verbouwing van het Noord-Brabants museum in Den Bosch werden grootse verwachtingen gewekt. Princes Beatrix zou de opening verzorgen, en alles moest dan ook piekfijn in orde zijn. Ook de belichting.

 

Daarom werd ik, samen met een collega opgeroepen. Bij aankomst bleek gelijk dat het in dit pand geen makkie zou worden. Belangrijke stukken met een zeer gering lichtbudget hingen of stonden naast stukken die juist veel licht vroegen en mochten hebben.

Om het geheel nog ingewikkelder te maken heerste er een grote tijdsdruk, terwijl het gebouw zelf ook nog niet helemaal gereed was. Hierdoor waren wij genoodzaakt om kris-kras door het gebouw te werken, en delen van de belichtings werkzaamheden s' nachts tot uitvoering te brengen.

 

Gelukkig heeft alle inspanning wel uitgepakt, en waren we 2 dagen voor de opening al klaar voor de prinses. deze heeft het museum 24 mei 2013 geopend. Door allerlei tegenslagen en faillissementen is de grootste zaal is 18 Januari 2014 pas geopend. Met deze zaal is ons aandeel officieel afgerond, en zijn de stukken ook hier veilig belicht. een mooi resultaat!

 

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek