'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

                                        projecten

 

Het Scheepvaartmuseum!

 

Dit museum in het centrum van Amsterdam  is vier jaar gesloten geweest voor publiek, vanwege verbouwingen, en een ingrijpende restauratie.

 

Nu, in 2011, is het pand weer teruggegeven aan het publiek. Het voormalig marinemagazijn is volledig gerestaureerd, en van binnen compleet nieuw ingericht.

 

De lichtontwerpersKees van de Lagemaat, & Niko van der klugt, mochten de eervolle taak op zich nemen om voor alle tentoonstellingen, evenals voor de architectuur het lichtontwerp te maken.

 

Bij de uitvoering hiervan kwam Martijn Schutte om de hoek kijken. Ik heb samen met een team van 4 vaste belichters de tentoonstellingen uitgelicht. Ook heb ik over de architectonische waarde van het pand, wat al sinds 1619 staat, mijn licht laten schijnen. Met prachtig resultaat.

In totaal zijn in het Scheepvaart 3800 ledarmaturen en 6 kilometer lichtrail gemonteerd, met 23.552 dimmerkanalen.

 

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek