'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

Theater Technicus Gezocht?

 

 

 

                                       projecten

 

De Sint-Martinuskerk is een rooms-katholieke kerk, in Voorburg, Zuid holland.

De kerk werd gebouwd tussen 1891 en 1893.
vanaf 2010 is begonnen met een grote restauratie en herinrichting van deze kerk.

 

dit rijksmunument heeft buiten een flinke opknapbeurt ook een geheel nieuw lichtplan. lichtontwerper marc van gelder is bij dit project vanaf het begin af aan betrokken geweest, en heeft voor deze kerk een bijzonder plan gemaakt.

 

in dit plan zijn vrijwel alle conventionele verlichtings methode's, die men normaal tegen komt in een kerk, de deur gewezen, en hangt er nu een strakke rail, met daarin de spots.

technisch is het ook een stukje vakman schap, waarbij met behulp van "dali" aansturing verschillende lichtbeelden kunnen worden opgeroepen. 

ik heb in deze kerk de lampen opgehangen, en gesteld. een mooi resultaat, voor een bijzonder gebouw.

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek