'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

LAATSTE NIEUWS

 

• Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

•  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

•  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

•  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

• De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

• Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

• Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

• Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

 

                                       projecten

 

Museum Volkenkunde, Leiden

 

 

Museum Volkenkunde gaat nu, na lange tijd van verbouwen, de laatste fase in. Dit betekent een vernieuwde indeling en herinrichting.

 

Zoals in ieder museum is hier ook professionele belichting nodig, om alle objecten mooi, doch verantwoord te belichten (denk hierbij aan luxwaarden die niet overschreden mogen worden).

 

Om dit te verwezenlijken, heeft het museum licht-ontwerper Hans Wolff gevraagd een lichtontwerp voor het hele museum te maken.

 

In samenwerking met Hans verzorg ik het fysieke aspect van het ontwerp.

 

Ik hang de lampen, en stel deze zodat de tentoonstellingen één geheel worden, en het voor de bezoeker een plezier wordt om doorheen te lopen.

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek